Taxateur in Suriname

De Erkende of beëdigde makelaar/taxateur is de taxatiespecialist om uw onroerend goed te taxeren voor diverse doeleinden. Bijvoorbeeld wanneer u de waarde van uw woning of perceel  wilt laten bepalen ten behoeve van:

 • *De aanvraag voor een hypotheek
 • *Het verkrijgen van een extra hypotheek
 • *De financiering van een verbouwing
 • *Een boedelscheiding
  *Een second opinion
 • *Waarde inzicht voor aan- of verkoop
 • *Overdracht

Maak gelijk contatct bel: +597-421405 / +597-8817770 ( ook whatsapp )
of mail info@karimainvest.com

Wat kost een Taxatie in Suriname?

De kosten voor een taxatie zijn 2.5 promille ( 2.5 duizendste van het getaxeerd bedrag met een minimum van €100,- . Zeg maar uw perceel is voor € 35.000,- getaxeerd dan zou 2.5 promille op € 87,50 komen te staan. U betaalt dan €100,- voor uw taxatie.
 

Wat heb je nodig om je vastgoed te laten taxeren ?

Documentatie Voorbereiden voor de Taxateur
 1. Eigendomsdocumenten: Zorg ervoor dat je de hypotheekuittreksel of tenminste Perceelkaart met kadastrale omschrijving van je vastgoed beschikbaar hebt.
 2. Bouwtekeningen en Plattegronden: Indien beschikbaar, verstrek bouwtekeningen en plattegronden van je woning. Dit geeft de taxateur inzicht in de structuur en lay-out.
 3. Onderhoudsgeschiedenis: Documenteer recente onderhoudsactiviteiten en renovaties. Dit kan de waarde van je eigendom beïnvloeden.

Wat is de procedure bij een Taxatie ?

De makelaar/taxateur komt de woning of perceel ter plaatse in- en extern bekijken zodat hij een goed gefundeerd rapport kan uitbrengen. De bevindingen worden vastgelegd in het zogenoemde taxatierapport.

Dit rapport bevat onder andere de gegevens van de opdrachtgever, een beknopte beschrijving van het getaxeerde, de kadastrale gegevens, de waarde(n) van het object, het doel van de taxatie, de datum, en wat extra gegevens over het pand: de ligging, het onderhoud enzovoort.

Nadat het rapport is opgesteld en ondertekend door de taxateur wordt het toegezonden aan de opdrachtgever.

Waarom Een Vastgoedtaxatie Belangrijk Is

Een professionele vastgoedtaxatie is niet alleen een wettelijke vereiste, maar het biedt ook waardevolle inzichten in de werkelijke waarde van je eigendom. Of je nu een particulier bent die zijn huis wil verkopen, een koper op zoek naar de juiste investering, of een ondernemer met een vastgoedportefeuille, een nauwkeurige taxatie is de sleutel tot weloverwogen beslissingen.

Samenwerken met een Gecertificeerde Taxateur in Suriname
 1. Kies Een van onze Ervaren Taxateurs: een gecertificeerde taxateur met ervaring in de Surinaamse markt. Dit verzekert je van een nauwkeurige en betrouwbare taxatie.
 2. Beschrijf Je Doel: Vertel de taxateur het doel van de taxatie, of het nu is voor verkoop, aankoop, hypotheekaanvraag, of een andere reden. Dit stelt de taxateur in staat om de taxatie op maat te maken naar jouw behoeften.
 3. Voordelen van Een Professionele Vastgoedtaxatie in Suriname
 1. Nauwkeurige Waardering: Een professionele taxateur heeft de expertise om een nauwkeurige waarde aan je vastgoed toe te kennen, rekening houdend met lokale marktomstandigheden.
 2. Ondersteuning bij Onderhandelingen: Of je nu koopt of verkoopt, een taxatie biedt een solide basis voor onderhandelingen. Het stelt je in staat om met vertrouwen beslissingen te nemen.
 3. Hypotheekgoedkeuring: Banken vereisen vaak een officiële taxatie voor hypotheekgoedkeuring. Een professionele taxateur kan je helpen aan deze vereiste te voldoen.